طراحی سایت فقط دانش کد نویسی و یا کار با قالبها و افزونهها نیست. برای یک طراح سایت حرفهای بودن باید بر مبانی تجربه کاربری و طراحی کاربری تسلط خوبی داشته باشید تا سایت جذاب و کاربر پسندی برای کاربران هدفتان آماده کنید.
در ادامه با مبانی که میتواند در طراحی سایت به شما کمک کند اشنا میشوید…
1. شباهت در طراحی سایت
اشیا و عناصر مشابه، شبیه به هم در نظر گرفته میشوند
این موضوع پیامدهای مهمی در طراحی سایت دارد. و زمینهای را فراهم میسازد که اطلاعات را در سریعترین و سادهترین شکل ممکن بیان شوند. البته باید توجه داشت که شباهتها نباید زیاد به چشم بیاید.
همان طورکه در مثال زیر نمایش دادهایم آیکونهای متفاوتی در بخش منو مورد استفاده قرار گرفتهاند ولی تشابه در سایز، رنگ، فضای قرارگیری و فاصله بین آیکونها طوری طراحی شده است که هر کدام یک بخش منو را به بهترین شکل نمایش میدهند.
این الگو در طراحی منو عمودی کارکرد بسیار مناسبی دارد زیرا موجب صرفه جویی در فضای مورد استفاده شده در حالی که کارکرد آن را از بین نمیبرد. این موارد نتیجه استفاده از الگوهای مناسب و سازگاری میان عناصر مورد استفاده در یک طراحی رابط کاربری زیبا میباشد.
2. ارتباط میان شکل ها و پس زمینه در طراحی وب سایت
وقتی شما از پنجره پاپ آپ در سایت خودتان استفاده میکنید باید همانند وب سایتهای حرفه ای به این شکل طراحی شده باشد که به عنوان مثال وقتی کاربر وارد سایت شده و پاپ آپ خبرنامه ظاهر میشود، پس زمینه سایت به رنگ تیره در آمده و به عقب برده شود.
البته کاربر کماکان میتواند صفحه را اسکرول کند ولی پاپ آپ خبرنامه در مرکز و به شکل ثابت کماکان قرار گرفته است تا تمام توجه به آن بخش که برای دریافت ایمیل کاربران طراحی شده است جلب شود.
از طرفی تعامل سازگار رنگ میان عناصر مورد استفاده در طراحی و پس زمینه آن، اهمیت بسیار زیادی داری چون اگر این مورد در طراحی سایت و طراحی بنر اصلی سایت مورد استفاده قرار نگیرد، طراح به اهدافش نخواهد رسید و کاربر مدت کوتاهتری در سایت خواهد ماند و سایت را ترک خواهد کرد.
3. گروه بندی در web design
عناصری که مشابه هم نیستند نیز میتوانند در یک گروه در کنار هم قرار گیرند. که برای نشان دادن یک همبستگی بین این عناصر با محصور کردن المانهای متضاد با یکدیگر در یک مرز قابل درک، که در ذهن بیننده متحد به چشم خواهد آمد.
به عنوان مثال فیسبوک از این اصل در طراحی خود استفاده کرده است. کل پست که تشکیل شده از عنوان ، عکس ، توضیحات، نظرات و … میباشد، که همه در یک چارچوب قرار گرفته اند که با یک رنگ مناسب از پس زمینه جدا شده است و همچنین با قرار دادن کنترل ها در کنار ایتمهای مربوطه یک تجربه و رابط کاربری ساده و در عین حال زیبا را برای کاربر فراهم ساخته است.
4. تراز کردن و فضای خالی
توجه به این موضوع اهمیت بسیاری دارد زیرا شما با ایجاد فضا خالی مناسب بین عناصر به کار رفته در سایت باعث میشوید آنها بهتر دیده شده و به چشم آیند. زیبایی یک طرح به سادگی آن است نه در شلوغ بودن آن، زیرا دیگر بخش های مختلف آن به چشم نخواهند آمد.
مبحث تراز بودن المان ها موضوعی است که اگر یک طراح سایت از آن بهره ببرد میتواند طرح های بسیار حرفهای خلق کند زیرا تراز بودن بخشهای مرتبط یک جذابیت بسیار زیادی را به طراحی میدهد.
به مثال زیر توجه کنید که با فضای خالی مناسب ایجاد شده و همچنین تراز بندی درست ، طرح در نهایت سادگی بسیار حرفه ای و مناسب به چشم می آید. و کاربر تعامل بهتری با سایت خواهد داشت.
درنهایت : درک این اصول به شما کمک میکند که سلسه مراتب طراحی بصری را به بهترین شکل پیاده سازی کنید و طرح های به مراتب هماهنگتری داشته باشید تا به سطح بالایی در طراحی سایت برسید.